Familiaal herenhuis in Berchem

Maak kennis met Babette en Andrea, reeds zeven jaar een koppel, waarvan ze er zes in België wonen. Het koppel weet van aanpakken. Om van hun herenhuis in Berchem een droomwoning te maken, staken ze de handen uit de mouwen en kwamen ze aan onze sistėm-deur kloppen, voor een karakteristieke keuken.
Ook voor ons een speciaal project, want het was een van de eerste opgeleverde realisaties sinds het ontstaan van sistėm.

Standvastige keuken

Voor de Belgische Babette en Chileense Andrea was het tijd om te settelen en een eigen permanente basis te creëren. “In onze drukke levens is het leuk om een eigen thuis te hebben”, vertelt Andrea. “We namen recent de rol van ouders op, wat een grote toevoeging en verandering betekende voor onze levensstijl. Daarnaast wonen we graag in een gezellige thuis, waar we vrienden en familie kunnen uitnodigen. Deze elementen speelden een grote rol in onze zoektocht naar een nieuwe keuken. Het moest deel uitmaken van ons dagelijkse leven en een sociaal aspect invullen. We zijn altijd bezig, maar nu we een kindje hebben moet er een bepaalde standvastigheid zijn. De keuken moest dan ook een combinatie worden van een ruimte waar je veel tijd in spendeert, maar waar je ook veel gedaan krijgt.”

Keuze van het hart

Babette en Andrea beleefden niet het simpelste traject tijdens de renovatie van hun herenhuis. De combinatie van een renovatie, een verblijf bij hun ouders, tijdens de coronaperiode én met een eerste kindje op komst, het zorgde allemaal voor uitdagende verbouwingen. “Het huis had geen centrale verwarming en daarbovenop kwamen nog enkele onvoorziene klussen en kosten”, vertelt Babette. “De vroegere badkamer en keuken moesten plaatsmaken voor een nieuwe keuken, waarmee we de ruimte opentrokken. We wilden namelijk een keuken in het leefgedeelte van het huis.”

Familiaal herenhuis in Berchem
Familiaal herenhuis in Berchem

De keuze voor een keuken van sistėm was weloverwogen: “We hadden net het huis gekocht, keken naar de keuken en wisten dat we iets anders wilden”, verklaart Babette. “In het aanbod van sistėm zagen we meteen een verschil in stijlen en materialen. Materialen die je niet ziet bij de traditionelere keukendesigners. Sistėm is anders dan de rest. Hadden we voor een andere leverancier gekozen, dan was het beeld van onze droomkeuken in ons hoofd blijven hangen. Nu hoeven we geen spijt te hebben en hebben we elke dag het gevoel dat we de juiste keuze maakten.”

De moeite waard

De ideeën op papier zetten is één ding, bij sistėm zijn we echter graag over de hele lijn een meerwaarde voor onze klanten. “De eerste gesprekken verliepen zeer aangenaam en de follow-up gebeurde ook zeer constructief”, vertelt Andrea. “Onze renovatie bracht, net als iedere renovatie, verrassingen met zich mee. Sistėm speelde steeds kort op de bal en was zeer communicatief. Aangezien we in Antwerpen wonen, betekende elk bezoek aan de showroom en fabriek een serieuze autorit. Maar het was telkens de moeite waard, onder meer door de sfeer die bij sistėm heerst. Ook de passie die sprak vanuit de medewerkers en onze contactpersoon Frederik. Hij ging helemaal mee in het verhaal van ons gezin. We kregen telkens de juiste antwoorden en passende oplossingen. Ondanks de vele verrassingen en aanpassingen bleef ons basisidee gerespecteerd.”

“Hadden we voor een andere leverancier gekozen,
dan was het beeld van onze sistėm-droomkeuken in ons hoofd blijven hangen.”

Pronken met kwaliteit

Het resultaat is een keuken op maat van hun leven en smaak. Het aanrecht werd uitgevoerd in Fenix beige luxor met een bijhorende tablet van 10mm in volkern. Deze tablet werd zo uitgefreesd dat het doorloopt tot in het raamschrijnwerk, wat het strakke en ruimtelijke resultaat ten goede komt, erg tot blijdschap van Andrea en Babette. De kolomkasten bestaan uit witgebeitste eikfineer. Een warme en persoonlijke touch werd toegevoegd met onze eigen koperen greepjes en de bijpassende koperkleurige kraan en spoelbak. Het geheel vormt een perfecte combinatie met de terrazzovloer in tinten die subtiel matchen met de Fenix-kleur. Kwaliteit zit ‘m in de details...

“Onze keuken zal altijd de belangrijkste plek in huis zijn”, aldus Andrea. Met de komst van kleine Viggo, het bemachtigen van Andrea’s Belgische verblijfsvergunning en hun eigen stekje is de cirkel rond: “Nu kunnen we relaxen en genieten.” Het Berchemse plaatje klopt.

Familiaal herenhuis in Berchem
Familiaal herenhuis in Berchem
Familiaal herenhuis in Berchem
Familiaal herenhuis in Berchem

fronten • fenix · beige luxor
grepen • lijn metaal · koper
tablet • fenix volkern · beige luxor

Familiaal herenhuis in Berchem
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info