MATTER • Terrazzo


Terrazzo: veelzijdig, kleurrijk, op maat

De terrazzo revival is nu al enkele jaren aan de gang, maar nog lang niet over zijn hoogtepunt heen.
De interieurtrend blijft opduiken in badkamers, keukens en woonaccessoires. Terrazzo is en blijft een blikvanger in het interieur. De eindeloze mogelijkheden qua kleurencombinaties geeft het materiaal een enorme veelzijdigheid. Op maat gemaakte terrazzo’s zijn dan ook een ‘perfect match’ met de sistėm-collectie kleuren en materialen.

In onze sistėm keukens wordt terrazzo ingezet om unieke werkbladen op maat te creëeren die complementair zijn met de materialen- en kleurenpaletten die we voor onze sistėm producten selecteerden.

© sistėm - Piet Albert Goethals

Eeuwenoude techniek, hedendaagse toepassingen

Terrazzo is een speels alternatief voor natuursteen. Net als natuursteen is het een natuurlijk materiaal dat mits de juiste behandeling heel gebruiksvriendelijk, vlek- en krasbestendig is. Deze eigenschappen maken het een uiterst geschikt materiaal voor toepassingen in de keuken.

Hoewel de geschiedenis van terrazzo teruggaat tot de mozaïeken van de oude Egyptenaren, is de techniek door de eeuwen heen blijven evolueren en blijft men innoveren in dit specifieke vakgebied.

© Van Den Weghe

Onze natuursteen partner Van Den Weghe uit Zulte produceert in eigen atelier terrazzo’s op maat.
Net zoals wij houden zij van de inherente schoonheid van natuurlijke materialen. Daarom streven ze ernaar om in hun atelier zo weinig mogelijk waardevolle stukken natuursteen verloren te laten gaan. Afvalstromen van exclusieve materialen zoals Onyx worden opgevangen en hergebruikt. Doordat de selectie van deze steenresten en granulaten in eigen huis gebeurt, is het mogelijk om unieke composities te creëeren waarbij grotere stukken steenresten kunnen worden gecombineerd met fijne granulaten. Op die manier worden de terrazzo’s unieke en originele stukken met persoonlijkheid. Het resultaat van een nauwe samenwerking tussen architect, kunstenaar en vakman.

© Van Den Weghe


website Van Den Weghe

klik hier voor een blik achter de schermen in het atelier

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info